Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2656 niezalogowanych)
636 Postów
Wyjadacz
wole to pomiedzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
tropik napisał:
wole to pomiedzy.

Pomiedzy czym?Ide spac bo juz mi sie glowa kiwa od nadmiaru trunkow,ale scisne nogi z calych sil bo jeszcze rano sie okaze, ze jacys poszukiwacze zaginionej arki tam buszowali
Nie to zebym miala cos naprzeciwko ale wole byc swiadoma poszukiwan
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
spoko,
giovi ja nie jestem archeologiem,
ja kiedys bylem gornikiem i pracowalem w przodku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
nozki na za pietnascie trzecia i czekaj co ci sie przysni.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Giovi, wachałaś moją! Ale widocznie było czuć frezjami i dlatego nie skojarzyłaś z makrelą, wybaczam ci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
A ja na temat..brakuje mi obwarzankow krakowskich, hot-dogow z kielbaska leszczynska i czasami..cieplych lodow z guma donald ps.alez pikna nocka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Olga O.
(oolgita)
Nowicjusz
Tak sobie czytam odpowiedzi na pytanie i, choc mieszkam po drugiej stronie Europy, mamy podobne tesknoty - zywnosciowe
Tesknie za polskim chlebem, ptasim mleczkiem, selerem, kielbasa (wszelka), piwem, grzybkami z octu ... eh dlugo by wymieniac.
Duzo rzeczy przysyla mi rodzinka, ale ze wzgledu na odleglosc nie wszystko mozna. Ale Wy macie przeciez o wiele blizej do PL, nie przysylaja wam paczek... zywnosciowych ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Mi nie brakuje polskiego jedzenia, z każdego pobytu przywożę smakołyki starczające na dwa tygodnie (nie licząc flaków, tego mam większe zapasy). Na co dzień żywię się tym co Norwedzy, równie smaczne jedzonko jak nasze. Za to po przyjeździe do Polski jedzenie smakuje mi lepiej, takie lekkie odzwyczajenie .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
chleb! mi tutaj chleb smakuje jak gliniasta kupa śmieci bez względu na to czy kosztuje 5 czy 35 koron... przerzuciłam się na vasę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
saka napisał:
chleb! mi tutaj chleb smakuje jak gliniasta kupa śmieci bez względu na to czy kosztuje 5 czy 35 koron... przerzuciłam się na vasę.

Mi smakuje lepiej od polskiego i dłużej daje się przechować, wyjątek stanowią kajzerki, nie znalazłem jeszcze poza Polską podobnie smakujących bułek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok